Hoe werkt dat, een mobiele kapper in Arnhem?

Sinds dag een dat ik als mobiele kapper door Arnhem rijdt, krijg ik regelmatig de vraag hoe dat in zijn werk gaat. Daar informeer ik je graag over, zodat je eenvoudig jouw afspraak in kan plannen, weet wat je te wachten staat en ik niet voor een dichte deur sta.

Je wil graag een nwLook en bent daarom op zoek gegaan naar een haarstylist die je het vertrouwen durft te geven om jouw haren te verzorgen. Waarschijnlijk heb je gegoogled, recensies gelezen en uiteindelijk een keuze gemaakt in welke haarstylist bij jou past. Dat kan om allerlei redenen zijn; Een reden om voor nwLooks te kiezen kan zijn omdat ik alleen met fair producten werk, dit omdat ik het zelf belangrijk vind een steentje bij te dragen aan het milieu, dieren een beter leven wil geven en uiteraard omdat de producten ook waar maken wat het beloofd. Een andere reden is het feit dat ik aan huis kom: de mobiele kapper.

Je hebt gekozen voor nwLooks (thnx!) en zit op mijn website. Die heb je hoogstwaarschijnlijk al helemaal doorgespit en de mogelijkheid om online een afspraak te maken is je vast niet ontgaan.
Om bij mij een afspraak in te plannen vraag ik je eerst aan te geven hoeveel personen er geknipt willen worden en of er iemand gekleurd wil worden. Dit om te bepalen hoeveel tijd ik voor onze afspraak moet reserveren. De website vraagt je vervolgens wanneer je wil dat ik langskom, aan de hand van deze selecties kijkt het systeem in mijn agenda en zoekt de beste match op.

Hebben we samen een geschikte datum-tijd gevonden? Dan kun je de afspraak inplannen en kun je jouw naam en adresgegevens invoeren. Bevestigen en klaar. Jouw afspraak is direct ingepland en je zal in no-time een e-mailbevestiging ontvangen.

Op het afgesproken tijdstip (soms kan ik door het verkeer en mijn parkeerkunsten iets eerder of later zijn) bel ik aan bij het opgegeven aders. Ben je pas verhuist? Zorg er dan voor dat je niet jouw oude adres invoert. 😉

Eenmaal binnen bespreken we wat er mag gebeuren met jouw haren. Jouw wensen staan voorop maar ik deins niet terug om een advies te geven als ik denk dat iets anders toch echt beter bij jou past.

Op het moment dat ik je zie, gaat bij mij ‘rondje Manhattan’ aan. Dat betekent dat ik je scan en bekijk hoe je op me overkomt. Die eerste indruk neem ik mee in mijn advies. De klant is koning(in) en jij beslist uiteindelijk zelf wat jij het liefst wil. Wees gerust, de meeste klanten weten dat ik ze niet voor gek laat lopen en geven mij de vrij hand.

Zodra we er samen uit zijn gekomen gaan we aan de slag. Behalve een stoel (en koffie/thee), heb ik alles bij me. Ook de awkward gespreksstof. Ik leg een kleed op de vloer en zet daarop jouw stoel. Je mag plaatsnemen en krijgt een kapmantel om. Via de spiegel op tafel of aanrecht kunnen we contact blijven houden en heb ik mijn werkmaterialen bij de hand.

Tip van een mobiele kapper

Heb je alleen een knipafspraak? Zorg dan voor schoon en droog haar zodat ik kan zien hoe jouw haar echt valt. Mag ik kleuren? Zorg er dan voor dat het minimaal een dag niet gewassen is om de hoofdhuid te beschermen.

Als we gaan kleuren loop ik even terug naar mijn auto. Ik pak de benodigde tinten die ik nodig om de juiste kleur te maken. Nadat ik de kleur heb aangebracht met de gewenste kleurtechniek begint de inwerktijd te lopen. Na die tijd spoelen we de kleuring voor je uit met mijn mobiele wasbak (of zelf even voorover onder de kraan) en haal ik de schaar tevoorschijn.

Als jouw nwLook naar wens is komt het minst leuke onderdeel van onze afspraak, er moet namelijk ook worden afgerekend. Voor mijn veiligheid kan dit alleen met pin. We kunnen ook gelijk een vervolgafspraak inplannen als je dit prettig vind.

Heb je nog extra’s gekocht? Een haarmasker of shampoo bijvoorbeeld. Dan loop ik nog een keertje voor je (en de stappenteller) naar de auto om deze te pakken en zal daarna met mijn tassen doorgaan naar mijn volgende afspraak!

Wil je een afspraak maken maar kun je in de module op mijn website niet jouw wensen aangeven, mail me dan even op kim@nwlooks.nl. Dan plannen we alsnog een afspraak in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.