Help! Statisch haar borstelen of kammen?

Help! Statisch haar, hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?

Statisch haar is een winter ding! Het word koud buiten en binnen gaat de verwarming een standje hoger. Het geknetter dat je hoort als je een lekkere dikke trui aan trekt en je haren die om je hoofd plakken!

Hoe komt het dat je haren in de winter zo statisch worden? Het ontstaat door wrijving tussen positief en negatief geladen deeltjes. De koude lucht in combinatie met verwarmingswarmte kan je haren flink uitdrogen. En de warme douche levert hier ook een grote bijdrage aan. Daarnaast zijn we in de winterperiode meer van het föhnen en je haar krijgt hierdoor een flinke dosis negatief geladen deeltjes mee je haren staan zo rechtop!

tip1: hydrateer je haren! Kies voor vochtinbrengende producten, zoals een shampoo, conditioner en haarmasker voor droog haren. Goed gehydrateerd haar zal niet of nauwelijks last hebben van het koude weer!

tip 2: kammen of borstelen? Borstelen of kammen van natte haren zijn niet de meeste verstandige keuze die je kan maken voor je haren. Als je haren nat zijn zijn ze kwetsbaarder en zou je het kunnen beschadigen. Kortom borstel je haren als ze droog zijn en dan het liefste met een houten of bamboo borstel of kam. Deze kun je in de shop kopen.

tip 3: gebruik een haarolie of een leave in conditioner. Een haarolie of leave in conditioner verzorgen en hydrateren je haren al vorens je het gaat föhnen. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar en om er zeker van te zijn dat je geen sluike pruik zal krijgen raad ik je aan om er op te letten dat er geen syntische Siliconen inzitten. Als je o’right shopt kom je dit probleem zeker niet tegen!

tip 4: föhnen en stylen. Doe dit zo min mogelijk en als je dan al wilt föhnen omdat je niet met natte haren de deur uit wil, zet je föhn op de koude stand. Je haren drogen ook zeker met koude lucht, het voelt alleen iets minderfijn aan.

Als je niet weet welke producten voor jou haren geschikt zijn ga dan in overleg met jou kapper zodat je het juiste advies krijgt! Wil je mijn advies? Plan een knipafspraak via mijn website!