Haarkleurspecialist

“Mijn specialiteit met betrekking tot kleuren is een zo natuurlijk mogelijke kleuring maken. Met een plantenkleuring garandeer ik je 100% dat je dat effect krijgt. Geef mij de vrije hand om een toffe (folie)kleuring te plaatsen dan weet ik zeker dat jij met een unieke en persoonlijke nwLooks-kleuring de deur uit gaat!” 

In mijn werk als kapper vind ik het belangrijk om te kijken welke kleur jouw persoonlijkheid versterkt. In 2013 heb ik de haarkleur specialisten opleiding gevolgd bij Het Spectrum. Deze opleiding is voor kappers het neusje van de zalm en ik weet sindsdien alles wat met chemische haarkleuring te maken heeft. De ins-en-outs van het haarkleuren en niet minder belangrijk: het oplossen van kleurproblemen.

In 2017 maakte ik de keuze om naast het ‘normaal’ kleuren ook plantenkleuring te zetten. Uiteraard met de nodige scholing om zo het beste van beide te kunnen bieden. Momenteel werk ik met Bhave voor chemisch kleuren en voor plantaardig kleuren is de keuze gevallen Hairborist.

Chemisch verven klinkt nogal beladen, dat mag wel iets genuanceerd worden. Zeker omdat Bhave de slechte componenten heeft vervangen voor gezondere alternatieven. Als natuurkapper ben ik tenslotte verplicht jou als klant te behoeden van ingrediënten die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Bij plantenkleuring werk ik met gedroogde bloemen, kruiden en stampers van planten, deze zijn fijn vermalen tot poeder. Die poeder wordt vermengt met warm water waar door deze kleur afgeven aan het haar. 100% natuurlijk en onder een snel groeiende groep zeer geliefd. 

Wil jij, je haar kleuren en het beste resultaat krijgen; begin dan thuis met het voorbereiden op een plantenkleuring. Planten gaan om je haren heen gaan liggen. Daarom is het belangrijk dat je haar 100% schoon is van schadelijke ingrediënten. Koop alvast een geschikte shampoo voor jou haar in de webshop of kom langs of bel voor advies.

Gemiddeld heb je 4 weken wassen en verzorgen nodig om je haren plantenkleur klaar te krijgen. Wil jij per direct overstappen dan doen we een detox en ben je met een halfuurtje extra salontijd ook klaar voor een plantenkleuring.

Ik vind dat iedereen geschikt is voor een plantenkleuring omdat een plantenkleuring net als aquarel de natuurlijke schakeringen behoudt in haar. Hierdoor behoudt je een levendige kleur en hoef je niet met folies te werken en bij behorende ontkleur-producten die je haar toch aantasten.

Maak een afspraak met me en ik leg je met plezier uit welke type haarkleuring het meest geschikt is voor jouw haar.