Groei en Bloei – 5 jaar nwLooks

Wow al vijf jaar nwlooks!
Reden voor een feestje! Ik ben erg trots op wat ik in vijf jaar heb bereikt. Van 2 klanten in de allereerste week, naar een agenda waar ik lastig een afspraak tussendoor steek. nwLooks staat dus volop in bloei!

Op 13 mei 2013 startte ik officieel met nwLooks en mijn eerste klant; Imke wilde geknipt en gekleurd worden en is vandaag de dag nog steeds een trouwe klant van mij.

Het idee toen ik begon met nwLooks was simpel; aan huis knippen en werken met materialen met zo’n groen mogelijke insteek. Lees verder hoe ik me daar in heb ontwikkelt.

Wat is er in de afgelopen 5 jaar gebeurd?
Mijn Wagenpark
Ik zit veel op de weg en slijt schijnbaar heel veel auto’s; begonnen met een vrolijke Twingo naar een (not-so-)smart, gevolgd door een Alto en een spaarplan. Nu rijd ik een stuk energiezuiniger en kan ik al mijn benodigdheden goed meenemen (wat in mijn vorige vierwielers lang niet het geval was); jullie hebben mijn Berlingo vast gezien. Ik hoop dat deze fijne bus nog jaren mee kan maar kijk ook wel uit naar een milieuvriendelijker alternatief.

Bijscholing
Ik ben leergierig en zit niet stil, ik wil bijblijven in mijn vak en heb hier veel voor over. Zeker omdat dit zich vanzelf terug betaald omdat ik mijn diensten beter kan uitvoeren; het haar wordt gezonder en mooier!

Op mijn CV heb ik onder andere mogen toevoegen: kleurspecialisatie (via het Spectrum), visagie (bruiden en feestgasten komen nog beter en stralender voor de dag!). Ik heb ook mijn lesbevoegdheid gehaald en geef regelmatig trainingen aan andere kappers en coach ik enkele ondernemers.

Waardering
nwLooks heeft maar liefst drie awards mogen binnen slepen. Dat was niet mogelijk zonder de hulp van trouwe klanten, zoals jij! Op 10 mei – dat is nog maar even geleden – heb ik het bericht gekregen dat ik De Leukste ZZP Kapper van Arnhem ben én daarbij kreeg ik een Golden Award doordat ik een score >9 heb voor klantwaardering.

Ambassadeurschap
Behalve knippen en kleuren span ik mij ook in voor de toekomst van de branche zelf. Zo ben ik actief als lid van de ledenraad van de ANKO (dé brancheorganisatie voor de ondernemende kapper) maar ook Ambassador wat nauw betekent dat ik betrokken ben bij beurzen, lezingen en het werven van potentionele leden.

Branding
Zo groen mogelijk betekent in mijn ogen zo natuurlijk mogelijk. Met een minimale belasting voor milieu, mens, dier en haar. Ik heb met het merk O’right daarbij een uitstekende partner gevonden. Wist je dat ik uitsluitend werk met verf die voor 98% uit natuurlijke grondstoffen bestaat en sinds kort ook kruidenkleuring (100% natuurlijk) aanbied. Zelfs mijn blondeerpoeder – op basis van Kaolin klei – is 100% natuurlijk!

Vertrouwen
In de afgelopen jaren heb ik veel mensen leren kennen. Zoals gewoonlijk komen en gaan klanten, dat geeft ook niet. Toch is het wel heel leuk dat ik nog steeds klanten van het eerste uur mag bezoeken en de groep vaste klanten ook groot is te noemen.

Omdat ik jou, als vaste klant, het liefste een bos bloemen zou willen geven als dank voor het vertrouwen in mij en mijn bedrijf, heb ik een kleinigheidje dat je zelf kunt laten groeien en bloeien. Net zoals ik met mijn bedrijf wil blijven doen.

Stop de bloemzaadjes voor eind juni in de volle grond en jouw persoonlijke bos bloemen vol mooie natuurlijke kleuren zullen jouw tuin laten stralen.

ps

De zaadjes zijn trouwens biologisch en komen van een imkershop, ze zijn zeer geschikt voor bijenpopulaties. De bijenstand is teruglopend en het is belangrijk voor de natuur deze in stand te houden. Draag je daar ook een steentje aan bij?

Photo or it didn’t happen!
Deel een foto (waarop te zien is dat je de zaadjes zaait) op social media en tag nwLooks; je krijgt € 2,50 op een ecologisch product naar keuze.

*Zaai de zaadjes en tag nwLooks nog in de maand mei, de korting is éénmalig per klant/adres.
**Lees hier hoe je de zaadjes het beste kunt zaaien.