Alies bij de krullenkapper

Alies bij de Krullenkapper in Arnhem

Met krullen maak je een krullenkapper blij

Onlangs nam Alies bij mij plaats in de stoel. Ik mocht als krullenkapper aan de slag met haar haren en kon haar krullen eens flink onder handen nemen! Bij binnenkomst zag ik al meteen dat de lengtes bovenop eigenlijk wat te lang waren. Hierdoor valt de levendigheid van de natuurlijke krul weg. Het resultaat: plat saai haar. Ongewenst dus.

Waarom ik krullen droog knip

Handen uit de mouwen. Ik ben begonnen met het droogknippen van de krullen. Als kapper heb ik geleerd te kijken naar wat haren ‘doen’. Ze hebben namelijk hun eigen willetje en wanneer ik ze eerst nat maak en de krul er uit kam, dan kan ik niet beoordelen wat ze uitspoken of hoe ‘kort’ ze opdrogen. Ongewenst dus.

Wat wel gewenst is, is een een goede vorm en volume aan de bovenkant. Krullen ‘bouncen’ van zichzelf en als het haar droog is kan ik de werkelijke lengtes van het haar goed terugzien. Ideaal om een goede basis voor het model te vormen.

De kleurkeuze voor haar mooie krullen

Krullen mogen gezien worden en wat is er leuker als ze stralen met een mooie, diepe kleurschakering. Als natuurkapper zeg ik er graag bij dat dit eigenlijk alleen mooi lukt met een plantenkleuring. Een chemische kleuring geeft maar één vlakke kleur. Zó zonde!

Lees hier over de verschillen, cons en pro’s over plantenkleuring vs. chemische kleuren.

Terug naar de krullen van Alies! De kleurkeuze die we gemaakt hebben is een combinatie van Auburn, Indian Black en Black Intens. Deze combinatie zorgt er voor dat de kleur donkerder wordt met een diepe, rode gloed. Omdat Alies geen hoofdhuid problemen heeft was het niet nodig een aromatherapie toe te voegen aan het kleurrecept.

Finishing touch

Na het inwerken van de kleuring natuurlijk de uitspoeling. Omdat krullen niet mogen pluizen en ze alle veerkracht kunnen gebruiken die er beschikbaar is kies ik Bamboo Shampoo en Conditioner van O’Right. Een speciaal ontwikkelde lijn voor haar wat elasticiteit en hydratatie goed kan gebruiken (wat niet voor ieder haartype het geval is).

Terug in de stoel, voor de spiegel en de contouren nog eens nalopen zodat geen lange plukken uitsteken. Vervolgens de finishing touch met wat styling. Met de krullen van Alies wilde ik een perfecte krul tekening en pluis vrij haar waarvoor ik de Curl Enchancing Cream (ook van O’Right) in haar haren heb verdeeld. Vervolgens de plukken haren in ‘buideltjes’ gedraaid (een van de trucjes waarvoor je naar een krullenkapper gaat) en gedroogd met de föhn. Last but not least, een Recoffee Hair Oil voor net wat meer glans en anti statisch effect.

Voila. It’ s a nwLook!